(også) Kendt i Kilkenny….

Tilbageblik: At brygger J.C. Jacobsen fra Brolæggerstræde, Carl og alle de andre som sidenhen har bestridt de øverste poster på bryggeriet har formået at gøre Carlsberg til en verdensberømt øl, er noget vi kan være sindssygt stolte over!  Nogle gange kan det brandings vis dog virke lidt spøjst.

I går på min vej til Kilkenny i det sydøstlige Irland, hvor jeg skulle skrive en rejseartikel til et ølmagasin om byens bryggeri  – det tager over to timer og bussen stopper i enhver flække, der nærmest findes på ruten – kom jeg til at tænke på min ferietur herned for 5½ år siden.

kil2

Min kammersjuk Christian og jeg ville prøve noget andet end at være i den irske hovedstad og drikke Guinness, men lokalt brygget øl ville vi ikke undvære, så derfor besluttede vi at tage til Kilkenny, en by vi kun kendte, fordi en øl var blevet opkaldt efter den. Vi sad og bumlede i bussen og blev mere og mere tørstige og glædede os som sindssyge til at se bryggeriet og drikke os sanseløst saglige i flødsblød Kilkenny i Kilkenny!  Mageløst må det være; som at drikke Guinness i Dublin, og Carlsberg i København!

 

kilk

Vi burde vel have været mere kulturelle og besøgt byens store seværdighed, Kilkenny Castle, da vi ankom,  men vi var tørstige. Derfor troppede vi op til rundvisningen på bryggeriet og gik ned af trapperne, hvor en film i korte træk præsenterede bryggeriets historie. Men det var svært at følge med….

For på vej ned af trapperne prydede masser af plakater med Kilkenny Irish Beer, men også Carlsberg. Faktisk mange flere Carlsberg reklamer og flag, end der var med Kilkenny. Selvom jeg godt vidste at Diageo, der ejer Guinness og Kilkenny, samarbejder med Carlsberg, var det alligevel løjerligt. I stedet for at sidde i en kælder i Kilkenny, kunne vi ligeså godt have været i København. Rent reklamemæssigt….
IMG_0072 (1)

Men altså nu var vi taget hele vejen fra København til Kilkenny  for byens brygs skyld.  Mens vi drak vores ‘complimentary pint of Kilkenny’ efter rundvisningen var der en gammel plakat med billedet af en karikeret irsk mand med sin tweed hat og pint, hvor der stod: ‘ A local hero – A Kilkenny man’.
En meget større plakat længere op af væggen fangede mine øjne:
IMG_0073 (1)
 Fotos: Christian Dahlstrøm og PR. fotos for Kilkenny Irish Beer.

Måske kan du også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *